Faydalı olan yiyecekler:
- Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık,
- Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı,
- Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak,
- Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu,
- İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay,
- Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)
- Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri
- Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular
- Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası
- Portakal, aloe vera,
- Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, , glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
- Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta,
- Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir)
- Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı,
- Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin
- Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski turk buğdayı) çeşitleri ve "Zararlılar”a girmeyen yiyecekler.
Pekiyi biz 0 grubu olarak kahvaltıda ne yiyeceğiz
YanıtlaSilPekiyi biz 0 grubu olarak kahvaltıda ne yiyeceğiz
YanıtlaSil'Ceviz peynir' - 'tereyağı bal veya kaymak bal- zeytin yagi ve zeytin- zeytin diğer herseylede yenilebilir sahanda yumurta,salata- bu tire içerisinde olan ikili grupları birbirine karıştırmadan yiyebilirsiniz :)
SilBen 0 grubum glutensiz buğday yaptım buğdayı çimlenirdim. ve gölgede kuruttum un değirmeni almak istiyorum Böylece elde ettiğim buğdayı una çevireceğim bu un benim için sağlıklı mıdır çimlenirmişim buğday glutensiz una böylece çevrilmiş olur mu ona göre un değirmeni alacağım yardımcı olursanız sevinirim
YanıtlaSilBen yaptım aynısını buğdayın gluteni çöktüğü için ekmek kabarmadı tas gibi sert oldu.yani beceremedim.ekmek yapma makinem bozuldu.hamuru donduremedi çünkü.
SilBen 0 grubum glutensiz buğday yaptım buğdayı çimlenirdim. ve gölgede kuruttum un değirmeni almak istiyorum Böylece elde ettiğim buğdayı una çevireceğim bu un benim için sağlıklı mıdır çimlenirmişim buğday glutensiz una böylece çevrilmiş olur mu ona göre un değirmeni alacağım yardımcı olursanız sevinirim
YanıtlaSilkardeşim eğer istanbuldaysanız istanbul halk ekmek GLUTENSİZ ekmek üretiyor ama zor bulunuyor hastane yakınlarındaki halk ekmeklerde bulabilirsiniz.
YanıtlaSilFiyatı da çok uygun http://www.ihe.istanbul/u/glutensiz-ekmek-32
Ekmek bize faydalı değilse yemesek hiç nolur. Kahvaltiyi nasıl yapcaz o zaman
YanıtlaSilteşekkür ederim
YanıtlaSilBiri de ekmek değerinde bir besin söyleyiverse
YanıtlaSilekmek olarak çavdar ekmeği yenilebilir yazıyor Başka sitelerde
YanıtlaSilBiz ekmek yemicekmiyiz.
YanıtlaSilÇok saşirdim
Yogurt aklımı karıstırdı her sabah yogurt ve yulaf ezmesi karısı meyvayla yerim ama bazı makalelerde yogurt yasak deniliyor 🥴
YanıtlaSil