8 Mart 2012 Perşembe

0 Grubu Kan

0 GRUBU KAN
Faydalı olan yiyecekler:

  • Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balık,
  • Zeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağı,
  • Kavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka, maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak, bal kabak, soğan, sarımsak,
  • Zencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon, kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumu,
  • İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay,
Zararlı olan yiyecekler:
  • Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)
  • Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleri
  • Rafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşular
  • Dondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday ve mısır nişastası
  • Portakal, aloe vera,
  • Karnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, tatlandırıcı, , glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek.
Yenebilenler:
  • Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurta,
  • Tereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun ve keçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir)
  • Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığı,
  • Her çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye, yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytin
  • Nohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eski turk buğdayı) çeşitleri ve "Zararlılar”a girmeyen yiyecekler.
Kabızlık varsa, aynı miktarda sinameki ve pelin otu öğütülüp yemekten sonra günde 1 çay kaşığı içmek iyi gelir. Sıhhatli olmak isteyen biri büyük abdesti gelmeden yemek yemeye (karpuz, incir, greyfurt, hurma, üzüm gibi bağırsakları rahatlatıcı meyveler ve yeşil yapraklı sebze hariç) oturmamalıdır. Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir

9 yorum:

  1. Pekiyi biz 0 grubu olarak kahvaltıda ne yiyeceğiz

    YanıtlaSil
  2. Pekiyi biz 0 grubu olarak kahvaltıda ne yiyeceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Ceviz peynir' - 'tereyağı bal veya kaymak bal- zeytin yagi ve zeytin- zeytin diğer herseylede yenilebilir sahanda yumurta,salata- bu tire içerisinde olan ikili grupları birbirine karıştırmadan yiyebilirsiniz :)

      Sil
  3. Ben 0 grubum glutensiz buğday yaptım buğdayı çimlenirdim. ve gölgede kuruttum un değirmeni almak istiyorum Böylece elde ettiğim buğdayı una çevireceğim bu un benim için sağlıklı mıdır çimlenirmişim buğday glutensiz una böylece çevrilmiş olur mu ona göre un değirmeni alacağım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaptım aynısını buğdayın gluteni çöktüğü için ekmek kabarmadı tas gibi sert oldu.yani beceremedim.ekmek yapma makinem bozuldu.hamuru donduremedi çünkü.

      Sil
  4. Ben 0 grubum glutensiz buğday yaptım buğdayı çimlenirdim. ve gölgede kuruttum un değirmeni almak istiyorum Böylece elde ettiğim buğdayı una çevireceğim bu un benim için sağlıklı mıdır çimlenirmişim buğday glutensiz una böylece çevrilmiş olur mu ona göre un değirmeni alacağım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  5. kardeşim eğer istanbuldaysanız istanbul halk ekmek GLUTENSİZ ekmek üretiyor ama zor bulunuyor hastane yakınlarındaki halk ekmeklerde bulabilirsiniz.
    Fiyatı da çok uygun http://www.ihe.istanbul/u/glutensiz-ekmek-32

    YanıtlaSil
  6. Ekmek bize faydalı değilse yemesek hiç nolur. Kahvaltiyi nasıl yapcaz o zaman

    YanıtlaSil